SOULMATES, DE ULTIEME SPIEGEL

I
INLEIDING : TWEELINGZIELEN EN ZIELSVERWANTEN
Ik merk aan reacties dat heel veel mensen op zoek zijn naar uitleg over dergelijke fenomenen. Daarom geef ik hier mijn eigen visie daarop in een aantal opeenvolgende delen, eveneens voortgaande op de tekst over tweelingzielen die ik ontving voor mijn eindwerk (“Hechting, het vinden van je ware zelf” hoofdstuk 12 soulmates).

Voel je vrij hier commentaar te geven helemaal onderaan ieder bericht.
naamloos

Heel veel mensen worden in hun leven geconfronteerd met de begrippen zoals soulmates, zielsverwanten, tweelingzielen…

Sommigen hebben de indruk dat ze constant op zoek zijn naar zo’n zielsverwant , anderen botsen als het ware op iemand die hun leven overhoop gooit op een manier dat ze nooit hadden kunnen denken en zoeken daar dan een verklaring voor.
Het zijn weliswaar niet objectief en wetenschappelijk duidelijke fenomenen, maar ze zijn desalnietemin heel erg ingrijpend en erg “aanwezig” op gevoelsvlak. Ze beklemtonen als het ware het rusteloze in ons.

Ik heb een eigen visie over deze soulmates , die het bestaan ervan verklaart maar die tezelfdertijd niet de uitleg kan geven voor elk individu, net omdat het zo persoonlijk is.
Volgens mij heeft het immers te maken met de psychologische ontwikkeling van een mens en komt het hier op neer :
In de psychologie kent men het begrip “hechting” ,onder meer besproken door John Bowlby, een proces dat zich afspeelt tussen ouders en kind.
Hechting is een bijzonder proces, het is een ander werkelijk laten voelen hoe waardevol hij is, zodat hij zijn persoonlijkheid volledig kan ontplooien.

Hechting is soms fout gelopen en moet dan opnieuw gebeuren via kleine hechtingsprocesjes. Het is voor “gekwetsten” soms een zoektocht naar mensen bij wie ze veilig zijn, zielsverwanten, zowel in relaties als in therapie.
Dit zijn mensen die jou kunnen bewijzen hoe waardevol jij bent.

Hechting lukt soms door een tweelingziel waarmee je een volledig hechtingsproces doorloopt.

Ik probeer alles duidelijk te maken in deze opeenvolgende teksten (aanklikken onderaan ieder bericht of in het menu op de zijkant) :

 

REAGEREN KAN ONDERAAN IEDERE TEKST 

 

A fish can't climb a tree _n
…and if you tell that fish that it’s his fault that it can’t climb a tree, it will feel guilty for the rest of its life…

opmerkingen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s